Aktualno

Dunav Art Festival 2019.

U PERIVOJU DVORCA ELTZ I GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR OTVORENA IZLOŽBA SVI TI LISTOVI Nevenke Arbanas i DUNAV ART FESTIVAL 2019.

U perivoju dvorca Eltz u petak, 28. 6. 2019. godine otvoren je treći po redu DUNAV ART FESTIVAL. U svečanosti otvorenja održana je izložba SVI TI LISTOVI, jedne od vodećih grafičarki u Hrvatskoj Nevenke Arbanas.

Uvod u Festivalsko događanja dao je Aleksandar Kostadinov predstavljajući cjelokupni program na svim lokacijama uz Dunav od terase dvorca Odescalchi u Iloku preko perivoja dvorca Eltz do baranjskih vinograda.

O izložbi su govorili Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar ističući dosadašnju suradnju Gradskog muzeja i Nevenke Arbanas koja se na samom početku realizacije ideje Bože Biškupića o stvaranju Zbirke donacija likovnih umjetnika, ustanova i pojedinaca za Vukovar uključila sa svojim radom te u kasnijim vremenima izlagala svoje radove u sklopu likovnog programa u Galeriji Oranžerija.

Ravnateljica je pozdravila prisutne članove Organizacionog odbora i ujedno utemeljitelje Festivala Mirana Hadži Veljkovića i Zlatka Petrovića Paju, kao i Vukovarca Davora Plenkovića. O likovnom stvaralaštvu grafičarke Nevenke Arbanas govorila je Anita Ruso, povjesničarka umjetnosti i ujedno pisac teksta u katalogu izložbe. Prisutnima se obratila i autorica Nevenka Arbanas izražavajući zadovoljstvo što svojim sudjelovanjem doprinosi kulturnoj obnovi grada Vukovara uz zahvalnost organizatorima Gradskom muzeju Vukovar i inicijatoru njene izložbe Boži Biškupiću. Likovni postav izložbe dao je Zoran Šimunović, kustos Gradskog muzeja Vukovar koji je ujedno autor likovnog rješenja kataloga koji prati izložbu. Uz Vukovarce na otvorenju su bili i gosti iz Osijeka i Vinkovaca među kojima i umjetnici, donatori u Zbirci: Janko Orač, grafičar iz Novog Mesta u Sloveniji, Marko Živković, slikar i grafičar iz Osijeka i Dubravko Sertić, slikar iz Vinkovaca

Festival je u ime gradonačelnika Vukovara Ivana Penave otvorio Josip Paloš, voditelj odsjeka za predškolski odgoj, školstvo, visoko školstvo i sport grada Vukovara.

U drugom dijelu programa koncert u perivoju uz Dunav ispred monumentalnog zdanja Dvorca Eltz održala je Grupe VATRA.

2017.
Izložba GRAFIČKI ELEMENTI – 6 umjetnika iz Graza
Austijski kulturni forum Zagreb
Koncert: NO Jazz band - ansambl iz Osijeka
2018.
Izložbe „Slikanje svijeta“, TOMISLAV BUNTAK
Koncert:
PUTOKAZI & ZORAN MAJSTOROVIĆ, koncert JAZZ ORKESTAR HRT I CHUI, koncert After party - DIE WANDERVÖGEL, Austrija