Izdvajamo

Zamisli Francusku - Fantastično putovanje

U organizaciji Gradskog muzeja Vukovar i Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous u Galeriji Oranžerija 21. srpnja 2015. godine, otvorena je izložba fotografija Maie Flore, Zamisli Francusku – Fantastično putovanje.

Maia Flore, autorica i fotografkinja, od fotografije gradi nadrealistična djela koja imaju izuzetan umjetnički značaj i simboliku. Predstavlja prikaz poučavanja podsvijesti koja seže dalje od fizičkog i prikazuje neiskvareni ljudski osjećaj, instinkt ili ideju koja se kosi granicama stvarnosti. Ideja, simbolika i poruka stapaju se u sklad poezije podsvijesti.

Na izložbi je Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar predstavila projekt suradnje Festivala Francuske u Hrvatskoj , u ime Ministarstva kulture RH, Anera Stopfer predstavila je kulturnu suradnju dvaju država dajući naglasak na održanim manifestacijama hrvatske kulture u Francuskoj 2014 godine, Charlotte Billy, voditeljica projekta u Francuskom institutu i Veleposlanstvu Republike Francuske u Hrvatskoj govorila je o cjelovitom projektu o predstavljanju francuske kulture u Hrvatskoj izražavajući zadovoljstvo što se značajan dio tog projekta odvija u Vukovaru, a o samom autorskom djelu govorio je Zoran Šimunović, kustos pripravnik u Gradskom muzeju Vukovar.

Festival Francuske kulture u Hrvatskoj Rendez-vous, predstavlja se kroz različite kulturne aktivnosti izložbama, koncertima i filmskim projekcijama u 22 grada diljem zemlje, te raznolikošću, bogatstvom, upoznajući nas sa naslijeđem i vrijednostima vlastitih kulturnih dostignuća.

U okviru Festivala Francuske u Hrvatskoj u Gradskom muzeju Vukovar do sada je 10. lipnja. 2015. otvorena izložba Philippe Ramette – NAOPAKO.

***
Najavljujemo:
29. kolovoza 2015. FRANCUSKU VEČER u sklopu Vukovar film festivala
10. rujna 2015. koncert kvarteta klasične glazbe : Sylvie Špehar Vučić, sopran; Jelena Tihomirović, klavir ; Metod Sironić, flauta: Jean Angliviel, klavir