Muzej u zajednici

Zagrli svoj muzej - tjedan zagrljaja

Cijela Hrvatska i još devet drugih zemalja priključit će se ovoj kampanji i u Tjednu zagrljaja ( 21. do 27. veljače) pokušati prikupiti više od 108.121 fotografiju, koliko iznosi sadašnji svjetski rekord.

Sve što je potrebno jest u spomenutom razdoblju snimiti fotografiju zagrljaja ispred dvorca Eltz ili u Gradskom muzeju Vukovar te ju poslati na našu Facebook stranicu, a mi ćemo je onda učitati na online platformu www.hugforrare.com

Zagrlite mamu, tatu, baku, djeda, prijatelja, partnericu ili partnera, ma zagrlite i slučajnog prolaznika, i pošaljite fotografiju. Fotografirajte se koliko god puta želite samo pazite da uvijek grlite nekog drugog.
Akcija se provodi povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače, a cilj je upoznati javnost s potrebama i problemima osoba koje boluju od rijetkih bolesti.

Rijetke bolesti su one bolesti koje se javljaju na manje od 5 pojedinaca na 10.000 stanovnika, u Europi od njih boluje oko 6 - 8% cjelokupne populacije, a samo u Hrvatskoj je riječ o brojci od 250 do 340 tisuća hrvatskih građana - pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih.

Galerija slika